מה זה esim?

עולם הסלולר וחידושיו יוצר תמיד עניין רב מאחר שהסמארטפון הוא מכשיר שימושי כל כך. בעבר כרטיס הסים היה פריט טכני שלא בלט מאוד, אך עם החידוש שמכונה eSIM הוא הפך להיבט שימושי, מעניין ופורץ דרך מתמיד. מדוע? ומה זה בכלל eSIM? הינה כל מה שכדאי רגע לפני שקונים אחד.

מהו כרטיס eSIM?

נתחיל בתזכורת קצרה: SIM (או Subscriber Identity Module) רגיל הוא כרטיס אלקטרוני קטן המשולב בטלפונים סלולריים ומטרתו העיקרית היא זיהוי המכשיר מול ספק התקשורת. הסים ניתן להעברה קלה יחסית בין מכשירים – תהליך שאפשר לבצע לבד ובמהירות, עם קצת הבנה טכנית וזהירות. מספר הטלפון שהמכשיר תלוי בו ומקושר אליו. לכן, אם מעבירים כרטיס סים רגיל למכשיר אחר, גם המספר הזה "עובר" איתו. אז מזה esim? ראשי התיבות של eSIM הם Embedded Sim וכפי שהשם מרמז, זהו שבב שמוטמע מראש בתוך הסמארטפון. כלומר, שבב סים מיוחד שלא ניתן להעברה לסמארטפון אחר. עם זאת, אפשר לשנות את הגדרות ה-eSIM בהתאם לצורך ויש לכך השלכות רבות ושימושיות. זה אומר בין השאר שאין צורך להתעסק בהחלפה פיזית של סים, עם הסיכונים לשבירת חלקים עדינים. ה-eSIM גם תורם למגמת המזעור המתמשכת והחשובה בעולם הסמארטפונים, מאחר שקל יותר להטמיע אותו באלקטרוניקה של המכשיר בצורה קומפקטית, אין צורך יותר בכל החלקים שנועדו לאפשר החלפה של סים רגיל, אך בעיקר, באמצעות שימוש ב-eSIM מקבלים מעבר קל בין טלפונים ובין ספקי סלולר. וכמובן יש יתרון גדול כשטסים לחו"ל.

איך עובד eSIM?

לאחר שהבנו באופן בסיסי מה זה כרטיס esim, קל יותר להבין מה עושים איתו. המפתח לכל הוא שבמקום להחליף סים באופן פיזי, מחליפים רק את ההגדרות שלו. השליטה בשבב זה מתבצעת באמצעות תוכנה בלבד וכך מושגת גמישות רבה מאוד. גמישות זו מתבטאת גם באפשרות המעניינת והשימושית שה-eSIM יתפקד ככמה כרטיסי סים נפרדים, כך שתוכלו להיות מנויים לחברות תקשורת שונות במקביל על אותו סמארטפון. למשל להיות במדינה בחו"ל עם מספר מקומי חדש ובמקביל גם לקבל שיחות נכנסות למספר הישראלי הישן שלכם. eSIM מופעל לעיתים קרובות בחו"ל במסגרת חבילה המאפשרת רק גלישה באינטרנט, אך עקרונית הוא מיועד גם לביצוע שיחות.

אילו טלפונים יכולים להשתמש ב-eSIM?

בטלפונים סלולאריים מודרניים נפוצה התאימות ל-eSIM. רואים זאת בדגמים רבים של מגוון יצרנים, בהם Xiaomi, סמסונג ואפל. חשוב לבדוק זאת היטב לגבי כל טלפון ספציפי, גם מאחר שיש דגמי משנה שונים, לעיתים בהתאם לאזורים גאוגרפיים שונים בעולם.

איך מפעילים eSIM?

בגדול, אם יש לכם eSIM במכשיר הטלפון, הוא כבר "פועל". אבל כדי להשתמש ביכולותיו צריך לרכוש חבילת תקשורת מתאימה ולהפעיל אותה. התהליך יכול להיות פשוט ומהיר למדי וההפעלה תוכל להתבצע באמצעות אפליקציה מתאימה או קוד QR. אם יוצאים לחו"ל אפשר לתאם זאת עם ספק התקשורת שלכם בארץ או עם ספק תקשורת ביעד, הכול בקלות וללא צורך לרכוש ולהתקין SIM רגיל במיוחד לשם כך. כך גם מוזילים את עלות התקשורת בחו"ל.

איפה רוכשים כרטיסי eSIM?

אין עניין של רכישת כרטיסים פיזיים מסוג זה מאחר שהם מוטמעים בסמארטפונים מראש. לכן, מבחינה מעשית, מדובר קודם כל על בחירת סמארטפון תומך. כלומר גם אם אינכם מעוניינים מיידית להשתמש ביכולות eSIM, בבחירת סמארטפון לרכישה מומלץ מאוד לוודא שהמכשיר כולל זאת. מעבר לכך, "תכנות" של eSIM בהתאם לצורך מתנהל מרחוק מול חברות תקשורת למיניהן. אם אתם מחפשים esims לחו"ל, תוכלו למצוא זאת באתר eSIM, כולל סים לטורקיה, סים ליוון ועוד.

לסיכום

מדובר ללא ספק בנקודה טכנית קטנה אך שימושית מאוד. לכן כדאי להבין זאת ולהיות מודעים לכך ברכישת סמארטפון חדש, ביציאות לחו"ל ובמעבר בין ספקי תקשורת.

eSIM ליעדים נפוצים:
gr.png
יוון
it.png
eSIM איטליה
th.png
eSIM תאילנד
cy.png
קפריסין
us.png
eSIM ארצות הברית
jp.png
יפן
es.png
ספרד
fr.png
צרפת
bg.png
בולגריה
in.png
הודו
hu.png
הונגריה
za.png
דרום אפריקה